Answered

Missing animations in Clip editor

Anonymous 7 months ago updated by Peter - Soxware Developer 7 months ago 3

Hi, 
So I opened my project to continue working on a character and then I noticed that 2 of my animations are empty, even though I finished them the previous day. I tried the backup files but no luck. Any ideas what could have happened and where things  went wrong?

UMotion Version:
1.24p01
Unity Version:
2020.3.13f

Answer

Answer
Answered

Hi,
thank you very much for your support request.


Have you forcefully closed Unity or shutdown your PC without closing and saving in Unity first? Or maybe clicked "no" when Unity asked you to save your changes when you closed Unity? In these cases, changes in the UMotion project file (*.asset) are not written to disk by Unity and are thus not saved.

The backup files are a 1:1 copy of the current UMotion project state created at the time interval set in the UMotion preferences. If your animation existed at the time a backup was created, it should also be in the backup. What exactly happens when you try to load the backup file?

If you want you can send me your project file (and maybe also the backup files) via the email support form and I can take a quick look.

Best regards,
Peter


Answer
Answered

Hi,
thank you very much for your support request.


Have you forcefully closed Unity or shutdown your PC without closing and saving in Unity first? Or maybe clicked "no" when Unity asked you to save your changes when you closed Unity? In these cases, changes in the UMotion project file (*.asset) are not written to disk by Unity and are thus not saved.

The backup files are a 1:1 copy of the current UMotion project state created at the time interval set in the UMotion preferences. If your animation existed at the time a backup was created, it should also be in the backup. What exactly happens when you try to load the backup file?

If you want you can send me your project file (and maybe also the backup files) via the email support form and I can take a quick look.

Best regards,
Peter


Thank you for the response. Not sure what happened honestly, it was on Friday, so can't remember how I closed the scene. I missed the backup files, they were set to delete after 36 hours, so I guess they were deleted this weekend :/. I changed that to 60 hours for the future.

Btw. I also recommend updating your UMotion version to the latest from the asset store. Yours is already a bit dated, and newer versions contain quite a lot of stability improvements and bug fixes. You can see the release notes of all changes here: https://www.soxware.com/umotion-manual/ReleaseNotes.html


Best regards,

Peter