0 votes
asked in Bug Report by

Hi,

I'm having issues with Umotion recently not working, causing crashes etc...

The following is a copy of the output I get on the console when opening Unity:

Unloading broken assembly Assets/UMotionEditor/Main/Application/UMotionApplication.dll, this assembly can cause crashes in the runtime

If I try and open the clip editor from Window >> Umotion >> Editor, I get:

TypeLoadException: Could not load type 'ΊΊΉΉΉΊΉΊΉΊΉΊΉΊΊΊΉΉΊΊΉΊΊΉΉΉΉΊΊΉΊΉΉΉΉΊΉΉΊΉΉΊΉΉΉΊΉ' from assembly 'UMotionEditor, Version=1.0.6701.27161, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.

System.Reflection.MonoMethod.Invoke (System.Object obj, BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object[] parameters, System.Globalization.CultureInfo culture) (at /Users/builduser/buildslave/mono/build/mcs/class/corlib/System.Reflection/MonoMethod.cs:222)

Rethrow as TargetInvocationException: Exception has been thrown by the target of an invocation.

System.Reflection.MonoMethod.Invoke (System.Object obj, BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object[] parameters, System.Globalization.CultureInfo culture) (at /Users/builduser/buildslave/mono/build/mcs/class/corlib/System.Reflection/MonoMethod.cs:232)

System.Reflection.MethodBase.Invoke (System.Object obj, System.Object[] parameters) (at /Users/builduser/buildslave/mono/build/mcs/class/corlib/System.Reflection/MethodBase.cs:115)

UnityEditor.HostView.Invoke (System.String methodName, System.Object obj) (at C:/buildslave/unity/build/Editor/Mono/HostView.cs:285)

UnityEditor.HostView.Invoke (System.String methodName) (at C:/buildslave/unity/build/Editor/Mono/HostView.cs:278)

UnityEditor.HostView.InvokeOnGUI (Rect onGUIPosition) (at C:/buildslave/unity/build/Editor/Mono/HostView.cs:245)

UnityEngine.GUIUtility:ProcessEvent(Int32, IntPtr)

I have tried to re-import the whole asset (even deleted all files out and imported again)

I have put it into a new project and can't reproduce the error

I have also looked at the other question on this topic: https://support.soxware.com/345/typeloadexception

I have checked and Umotion .dll were in the following folder: Editor Default Resources/ Umotioneditor/ plugins

I moved the Umotioneditor folder to top level assets folder and it still causes the issues.

Umotion was previously working and the only asset I have imported since was Hydroform ocean system, which I also added to the test project, does not seem to cause any conflicts?

Any pointers as to where this issue may be being caused?

Unity version is: 2017.2.0f3

Any help appreciated,

Ste.

2 Answers

0 votes
answered by Expert (54.1k points)
selected by
 
Best answer

Hi,
I've updated my answer on an older thread regarding this topic thanks to new information I've received from another user.

You can find the answer here: http://support.soxware.com//345/typeloadexception?show=574#a574

Please let me know if that helps.

Best regards,
Peter

commented ago by
Hi Peter,

Thank you for the update and apologies for the delay!

I did indeed have a AssemblyInfo file in my project (from the EasySave Asset).

I deleted the file and viola! works like a charm.

Thanks again,

Stephen.
0 votes
answered by Expert (54.1k points)

Hi basil3,
thank you very much for your support request.

Are there any compile errors in your scripts? Have you tried restarting Unity and your computer?

If that doesn't solve your issue, you could try the following:

  1. Duplicate your whole Unity project.
  2. Remove something where you might think this could cause this issue (in the duplicated project) for example the Hydroform ocean system.
  3. Restart Unity.
  4. If the error still exists, continue with 2) by removing something else. The last thing you removed before everything started working may cause the issue.

Another thing we could try is that you do the following:

  1. Duplicate your Unity project.
  2. Delete all art assets, scenes etc.  (the problem should still exist after that but the project should be much smaller).
  3. Send the project to me so that I can take a closer look. I can send you a Dropbox link if you contact me via the email support form.

I'm sorry for the inconvenience.

Best regards,
Peter 

commented by
Hi Peter,

Thanks for the reply. It must be something that is conflicting as I can't duplicate this error in a fresh project.

I have tried to duplicate the issue with a test project and adding in the various assets but I will attempt it the other way (removing one by one) as you suggested and see which asset might be causing the problem. I just find it odd it only just started happening, when before it all worked perfect!

I'll report back as soon as I am able to see what the issue was.

Ste.
commented by Rookie (100 points)
Hi there.

I had the same problem. I bought the program and make the download with the Download-Manager. During the download it hangs over for a certain while. After the install, I try to open the clip file, the same error comes up, as Basil3 had.

Next day I removed Umotion in the project, open the asset store, go to Umotion and import the file from that side. All files could be opened correcty.

Perhaps a mistake in the Download-Manager?

Littledali

Soxware Support

Here you get official product support by the developer and the community for all Soxware Products for Unity®.

Post as guest, login via Facebook or create an account.

Ask questions, report bugs or provide feedback. Please use the correct category and always post in english.

For private email support, please use the Support Form to create a support ticket.

Copyright © 2017 Soxware Interactive | All Rights Reserved | Impressum

...